Yeni Yılda İşini Büyütmek İsteyenlere Öneriler

 

  1. Finansal hedefler belirleyin

Yıl sonu, defterlerinize göz atmak ve gelecek yıl için finansal hedefler belirlemek için iyi bir zaman olabilir. Belki bir miktar borcunuzu ödemek, bir birikim ya da acil durum fonu başlatmak ya da bir emeklilik planı oluşturmak istersiniz. Yıl sonunda işletmenizin mali durumunu kontrol ederek hangi hedeflerin mümkün olduğunu ve bu hedeflere ulaşmanın ne kadar sürebileceğini tahmin edebilirsiniz. İşte önceden plan yapmanın birkaç yolu:

  • Mevcut mali durumunuzu değerlendirin: Şu anda nakit akışınız nasıl? İşe yeniden yatırım yapmak için yeterli paranız var mı? Mali durumunuza hızlı bir şekilde göz atmak için bir kâr ve zarar tablosu, nakit akışı tablosu veya bilanço şablonu kullanmayı düşünün.
  • İşletme kredi puanınızı kontrol edin: Yeni yılda borç almayı planlıyorsanız, işletme kredi puanınızı kontrol etmek, kredi itibarınızı değerlendirmek için iyi bir yoldur. İşinizi kişisel hesaplarınızdan henüz ayırmadıysanız, yeni yıl bununla başa çıkmak için de iyi bir zaman olabilir.
  • Bir bütçe oluşturun: Bütçeniz için bir plana sahip olmak size ilerleme veya yol boyunca değişiklik yapma esnekliği sağlar. Gelecek yıl ne olacağını tahmin etmenize daha iyi yardımcı olması için yıl sonunda bir bütçe oluşturmayı düşünün. Profesyonel bir bütçeleme yazılımıyla çalışabilir veya ilk geçişinizi kendiniz yapabilirsiniz. Kira, kamu hizmetleri ve daha fazlası gibi giderleri işletmenizin normal maliyetleri olarak hesaba katmanız gerektiğini unutmayın.
  1. İşletmenize finansman almaya hazırlayın

Yeni yıl için fon almayı veya finansman almayı düşünüyorsanız, ne kadar ödünç alabileceğinizi ve geri ödeyebileceğinizi düşünün.

  • Kişisel hesaplarınızı ticari banka hesaplarından ayırın: Bazı işletme sahipleri, işletme kredisi almak için kişisel krediden yararlanır. Bununla birlikte, mali durumunuzu ayırmak, kişisel varlıklarınıza yönelik riski en aza indirmeye yardımcı olabilir ve nakit akışınızı daha iyi yönetebilmeniz için daha düzenli defter tutma olanağı sağlar. Finansman almaya hazır olduğunuzda, bu aynı zamanda işletme kredisi oluşturmanıza da yardımcı olacaktır.
  • Ne tür bir kredi alacağınızı düşünün: İster taksitli kredi ister rotatif kredi ister açık kredi kullanın, her kredi türü farklı şekilde ödünç alınır ve geri ödenir. İşletme kredi puanınızı nasıl etkiledikleri konusunda da farklılıklar olabilir.
  • Belgelerinizi düzenleyin: Muhtemel bir borç veren, bir krediyi geri ödeyip ödeyemeyeceğinizi bilmek için işletmenizin finansal sağlığı ve kredi itibarınız hakkında bir fikir edinmek isteyecektir. Bilanço, kar ve zarar veya gelir tablosu ve nakit akış tablosu gibi belgeler, bunu kontrol etmek için kullanılabilecek belgelerden bazılarıdır.
  1. Büyük satın almalar için önceden plan yapın

İster yeni ekipmana ister yenilemeye yatırım yapıyor olun, çok önemli kalemler için bir kenara para ayırmak, önceden planlama yapmayı gerektirir. İşletmenize nasıl yeniden yatırım yapmak istediğinizi düşünürken, yatırımınızdan neyin güçlü bir getiri sağlayabileceğini de düşünün.

  • Satın alma için ihtiyaçları tanımlayın: Bu satın alma işleminin ne kadar acil olduğunu düşünün. Bu, işletmenizi yürütmek için ihtiyaç duyduğunuz bir ekipman veya yenileme mi, yoksa bu, örneğin, biriktirip satın almak için zaman ayırabileceğiniz bir şey mi?
  • Bir bütçe oluşturun: İşletmenizin nakit akışını kontrol edin ve işletmenize ne kadar nakit girip çıktığını görün. İşletmenizin sağlıklı bir nakit akışı varsa, satın alma maliyetlerini göz önünde bulundurun ve bu yıl büyük bir satın alma işlemi için ne kadar az veya çok harcayabileceğinizi bütçeleyin.
  • Tüm masrafları göz önünde bulundurun: İşletmeniz için büyük bir satın alma işleminin içerdiği ek maliyetler olabilir. Örneğin bir yenileme, iş başlarken beklenmeyen maliyetleri ortaya çıkarabilir.
  1. İşe alma ve genişletme hakkında düşünün

Yeni yılda işinizi büyütmek veya ekibinizi büyütmek istiyorsanız, bu yeni personeli bulmak, elinizde tutmak ve desteklemek için gereken fonlara sahip olduğunuzdan emin olmak için şimdiden planlamaya başlayın. Önümüzdeki yıl yeni personel almak istiyorsanız, ekibinizi oluşturmadan önce bu kontrol listesini göz önünde bulundurun.

  • Doldurmayı düşündüğünüz işlerin rollerini tanımlayın.
  • Adayları bulun ve mülakatlar gerçekleştirin.
  • Geçmiş iş deneyimlerini gözden geçirin.

Yeni ekip üyeleri ekledikten sonra, yeni personel alımıyla ilgili tüm vergi gerekliliklerini inceleyin. Ek olarak, yeni rollerine başlarken onları desteklemek için maaş, yan haklar ve işe alıştırma süreçleri hakkında düşünün.