Adam, Sanal POS ile online ödeme alıyor

Sanal POS Nedir? Nasıl Alınır?

Dijital pazarlamanın inanılmaz hızlı gelişmesiyle birlikte, tüm satıcılar ve mağazalar arasında daha güvenli ve istikrarlı bir çevrimiçi ödeme alma yöntemine olan ihtiyaç arttı. Önceden web siteleri mevcut ürünlerini bir telefon numarası ve diğer iletişim bilgileriyle birlikte listelerdi. Satıcıyla iletişime geçersiniz, bir ödeme yöntemi üzerinde anlaşmaya varırdınız ve birkaç gün sonra ürün sizi postanede veya kapınızda beklerdi.

Birçok sektör ve işletme, gelenekselden uzaklaşmaya çalışarak Sanal POS aracılığı ile tek tıkla tüm işlemlerini bitirmek isteyen tüketicilere uyum sağlamaya çalışıyor. Aynı zamanda müşteri açısından da daha profesyonel ve güvenilir bir imaj çizebilmek için de güzel bir adım olan Sanal POS, işletmeler ve özellikle e-ticarete yeni başlayanlar için oldukça önemlidir.

Sanal POS Nasıl Alınır?

 
Web sitelerinden alışveriş yaparken ödeme yapılan sanal POS aracı aslında fiziki olarak bildiğimiz POS cihazlarının online halidir. E-ticaret sitenize sanal POS’u eklemek için hangi bankadan hizmet alınacaksanız ya da BDDK onaylı ödeme kuruluşlarından birine başvuru yaparak ilk aşamayı geçmeniz gerekmektedir. Başvuru esnasında ilgili kuruma vermeniz gereken evraklar aşağıdaki gibidir;

  • Nüfus cüzdan örneği
  • İmza sirküleri
  • Vergi levhası
  • Ortaklık sözleşmesi

Eğer ticari ortaklı bir işletme için sanal POS başvurusu yapıyorsanız temel olarak istenen evraklar ise şu şekildedir;

  • Ticaret sicil gazetesinin fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Vergi levhası

İşletmenize uygun olarak evrakları iletip başvurunuzu yaptıktan sonra e-ticaret siteniz ve verdiğiniz bilgiler büyük bir kontrol aşamasından geçer. Kontrol aşamasından bir aksaklık çıkmadan geçip başvurunuzun onaylanması için e-ticaret sitenizde olması beklenen bazı maddeler vardır. Bunlar;

  • Sözleşmeler: İade ve Değişim Sözleşmeleri, Mesafeli Satış Sözleşmesi, Üyelik Sözleşmeleri vb.
  • SSL Sertifikası: Tüketici güvenliği açısından e-ticaret sitenizde bulunmalıdır.
  • Ürünler: E-ticaret sitenizde bulunması istenen son şey ise, satışa sunulacak ürünler ve fiyatlarıdır.

Başvuru, kontrol ve onay aşamasını geçtikten sonra sanal POS’unuz e-ticaret sitenize entegre edilir ve eğitime geçilir. Sonrasında son aşama olan test aşaması yapılır ve kullanıma açılır.

Sanal POS başvurusu için uzun süreler harcamak, kafa karıştırıcı komisyon oranları ile karar vermeye çalışmak istemeyenler, karar verdiğinde ise evrak hazırlığı ile birlikte uzun prosedürleri geride bırakmak isteyenler BDDK onaylı ödeme kuruluşlarını tercih etmeyi düşünebilirler. PayBull, uygun komisyon oranları sunarak başvurunuz sonrasında hızlıca e-ticaret sitenize Sanal POS’un entegre edilmesini ve ardından ertesi gün ödeme almanızı sağlıyor.