Renk Psikolojisi E-Ticarette Nasıl Kullanılır?

Beyne iletilen bilgilerin %90’ı görseldir ve görsel bilgiler diğer türlerden 60.000 kat daha hızlı işlenir. Renk psikolojisinin davranışlarımız üzerinde gerçek bir etkisi vardır ve buna satın alma davranışı da dahildir. Sitenizde çalışırken renkleriniz marka kimliğinizi, logonuzu ve motivasyonlarınızı yansıtmalıdır. E-ticaretiniz için seçeceğiniz renkler, sitenizdeki ziyaretçiler ve alıcılar üzerinde doğrudan duygusal bir etkiye sahip olacaktır.

Renk Psikolojisi Alıcıların Duygularını Nasıl Etkiler?

Tüketiciler, alışveriş yaparken görsel görünümü ve rengi diğer tüm faktörlerin önüne koyuyor. Alışveriş yapanların %85’i belirli bir projeyi satın almalarının başlıca nedeninin rengi olduğunu söylüyor. Renk, markaları tanımamızın birincil yoludur. Markanızda renk kullanmak, tüketicilerin %80’inde marka bilinirliğini artırır.

Sarı

Bu renk genellikle vitrin müşterilerinin dikkatini çekmek için kullanılır. Sarı berraklığı ve sıcaklığı çağrıştırır. Örneğin, IKEA ve McDonalds, alıcının markasını gördüğünde ve düşündüğünde mutlu hissetmesini sağlamak için sarıyı kullanır.

Turuncu

Abone olma, satın alma veya satma gibi harekete geçirici mesajlar için mükemmeldir. Aynı zamanda, bu renk alıcının kendinden emin hissetmesini sağlar.

Kırmızı

Aciliyetle ilişkilendirilen temel bir renktir. Bu nedenle en çok gümrükleme satışlarında kullanılır. Ayrıca bu renk, spontane satın alımlar için de kullanışlıdır.

Pembe

Bu renk daha çok kadınlara ve kız çocuklarına ürün ya da hizmet pazarlamak için sık kullanılan bir renktir. Yumuşaklık ve dinginlik hissi yaratmak için kullanılır.

Mor

Alışverişte yatıştırıcı bir renk olarak kullanılır. Bu renk genellikle, alıcıya bir ürünün lüks veya sanatsal olduğunu hissettirmek için özellikle etkili olan yaratıcılığın ve hayal gücünün işaretidir.

Mavi

Alıcılarda güven ve emniyet duygularını uyandırmak için kullanılan sakin bir renktir. Bu nedenle birçok banka ve işletme için tercih edilen renk budur.

Yeşil

Bu renk, rahatlamak, para, doğa ve sağlıkla ilişkilendirilmek istediğinizde kullanmak için en iyisidir. Yeşil, aslında gözlerin işlemesi en kolay olan renktir. Bir alıcıyı sakinleştirmeye yardımcı olmak için kullanılır.

Gri

Teknolojiyi düşündüğümüzde gördüğümüz renk gridir. Bu renk tarafsızlığı, yeniliği ve bilgiyi sembolize etmek için etkili bir şekilde kullanılabilir.

Siyah

Lüksü pazarlamak isteyen e-ticaret profesyonelleri için harika bir renk olabilir. Bu, çok çeşitli duygusal tepkiler için kullanılabilecek güçlü bir renktir.

Renkli Pazarlama ile Çevrimiçi Alışveriş Yapanları Çekin

Renk sadece müşterilerde belirli duygular uyandırmakla kalmaz, aynı zamanda belirli müşteri türlerini de çekebilir. Dürtüsel alışveriş yapanları çekmek için koyu kırmızı ve turuncu kullanılmalıdır. Bu tarz alıcılar için siyah ve lacivert de kullanılabilir. Bunu en iyi örneği fast food merkezleri, outlet alışveriş merkezleri ve gümrükleme satışlarında görebiliriz.

Alışveriş yapanları bir bütçeyle hedeflemek için, kendilerini güvende hissetmeye ihtiyaç duyan müşterileri çekebilirsiniz. Bunun için ise lacivert ve rahatlamak için deniz mavisi kullanabilirsiniz. Bu genellikle bankalarda ve daha büyük mağazalarda görülür. Geleneksel alıcılar için pembe ve gök mavisi kullanmak en iyisidir, bu yüzden bu renkler çoğunlukla giyim mağazalarında kullanılır.