Öncelik Vermeniz Gereken 5 Ücretsiz Pazarlama Kanalı

Pazarlama kanalları, işletmelerin ürünlerini veya hizmetlerini satmak amacıyla hedef pazarlarıyla iletişim kurmak için kullandıkları platformlar, araçlar ve stratejilerdir. Örneğin, yeni kadın giyim ürün grubunuzu tanıtmak için Facebook reklamlarını kullanabilirsiniz ya da bir sonraki pop-up mağazanızı tanıtmak için el ilanları dağıtabilirsiniz. Dijital pazarlama kanalları geniş çapta kullanılabilir hale gelmeden önce, işletmelerin genellikle reklam, promosyon ve sponsorluklara para harcaması gerekiyordu. Başka bir deyişle, para kazanmak için paraya ihtiyacınız vardı. Bilgisayarı, internet bağlantısı ve başarma tutkusu olan herkes ücretsiz dijital pazarlama kanallarından yararlanabilir.

  1. Sosyal Medya Pazarlaması

Sosyal medya, iş kurmak isteyen girişimciler için mükemmel bir dijital satış kanalıdır. Ücretsizdir, güçlüdür ve doğru yapıldığında etkili bir şekilde satışları artırabilir. Sosyal medya pazarlaması için bazı ipuçları aşağıdaki gibidir:

  • Markanız İçin En İyi Sosyal Medya Platformunu Seçin

Bazı sosyal medya platformları, belirli demografik veya psikografik özelliklere sahip kişiler için daha uygundur. Bu nedenle, hedef kitlenizle bağlantı kurmak için en iyi sosyal medya platformunu seçtiğinizden emin olmak için biraz araştırma yapın.

  • Satıştan Çok İlişkilere Öncelik Verin

Kulağa verimsiz gelebilir, ancak daha fazla satış yapmanın yolu, satışların kendisine değil, ilişkilere odaklanmaktır. Bunun nedeni, özünde sosyal medya pazarlamasının ilişkisel pazarlama olmasıdır.

  • Tutarlı Olun

İlişkiler zaman alır, bu nedenle tutarlılık hayati önem taşır. Takipçilerinizin düzenli olarak etkileşimde bulunmaktan keyif aldığı samimi, otantik bir marka varlığını göstermeli ve geliştirmelisiniz. Müşteri ilişkilerinde başarılı olan şirketlerin günde yaklaşık iki veya üç gönderi yayınlamasının nedeni budur.

  1. Etkileyici Pazarlama

Ürünlerinizi veya hizmetlerinizi sadık ve ilgili takipçilerine tanıtmak için sizinle ortak olacak birçok sosyal medya etkileyicisi var. Ürünlerinizi hedef pazarınızın önüne çıkarmanın etkili bir yoludur. Influencer pazarlaması, “sosyal kanıt” adı verilen güçlü bir sosyal olgudan yararlanır. Bu, insanların başkalarının fikirlerinden, eylemlerinden ve tavsiyelerinden büyük ölçüde etkilendiği gerçeğini ifade eder. Etkileyici pazarlama için bazı ipuçları aşağıdaki gibidir:

  • Araştırmanızı Yaptığınızdan Emin Olun

Influencer pazarlamasının tüm amacı, ürünlerinizi hedef kitlenize güvendikleri biri aracılığıyla teşhir etmektir, ki bu da onları sizden satın almaları için etkileyecektir. İlk olarak, takipçileri tam olarak hedef pazarınız mı? İkincisi, takipçileri ne kadar meşgul? Elbette, 100.000 takipçiye sahip olabilirler, ancak kaç beğeni ve yorum alıyorlar?

  • Mikro Etkileyenlere Bağlı Kalın

Mikro etkileyicilerin tipik olarak 5.000 ila 50.000 takipçisi vardır. Mikro etkileyicilerle bağlantı kurmak daha kolaydır, büyük ücretler talep etme olasılıkları daha düşüktür ve aslında ünlü ünlülerden daha etkilidirler.

  1. İçerik Pazarlaması

İçerik pazarlaması, hedef kitlenizi çekmek ve meşgul etmek için içerik oluşturma, yayınlama ve dağıtma sürecidir. İçerik pazarlaması aynı zamanda sosyal medya pazarlamasının ve arama motoru optimizasyonunun (SEO) büyük bir parçasıdır. İçerik pazarlaması için bazı ipuçları aşağıdaki gibidir:

  • Değere Odaklanın

Oluşturduğunuz içerik ilginç ve ilgi çekici olmalıdır. Hedef kitlenizi eğlendiren veya onlara önemsedikleri yeni bir şey öğreten içeriği düşünün.

  • İçeriği Farklı Kanallar İçin Yeniden Düzenleyin

Bu, oluşturduğunuz her içerik parçasından daha fazlasını elde etmenin harika bir yoludur. Örneğin, web siteniz için uzun bir blog yazısı yazdığınızı varsayalım, bunu Instagram, Twitter, YouTube için yeniden kullanabilirsiniz.

  1. Arama Motoru Optimizasyonu

Arama motoru optimizasyonu (SEO), arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) üst sıralarda yer almaya çalışma sürecidir. Fikir, web sitenizi veya içeriğinizi nişinizle ilgilenen insanlara göstermektir. Herhangi bir etkili pazarlama stratejisi gibi, SEO’da zaman ve çaba gerektirir. Arama motoru optimizasyonu için bazı ipuçları aşağıdaki gibidir:

  • Etkili Anahtar Kelimeleri Araştırın

Başarılı bir SEO stratejisinin birçok farklı yönü vardır. Ancak, başlamak için iyi bir yer anahtar kelimelerdir. Anahtar kelimeler, Google’ın web sitenizi ve içeriğinizi indeksleme şekli ve arama yapanların onu nasıl bulduğudur.

  • Web Sitenizi ve İçeriğinizi Bu Anahtar Kelimeler İçin Optimize Edin

Hedef kitlenizin aradığı bir dizi anahtar kelimeye sahip olduğunuzda, bunların etrafında içerik ve web sayfaları oluşturmanız gerekir.

  • Eski İçeriği Sürekli Yenileyin ve Güncelleyin

Güncel içeriğin arama yapanlar için daha alakalı olması muhtemeldir. Bu nedenle, içeriğiniz eskidikçe geri dönüp onu güncellemek yardımcı olur. Sadece eski parçaları kaldırın, ilgili yeni bilgileri ekleyin ve anahtar kelimeleri optimize edin.

  1. E-posta Pazarlama

E-posta pazarlaması, internet pazarlamacılığının en eski biçimlerinden biridir. Bu pazarlama kanalıyla ilgili en iyi şeylerden biri, kontrolün sizde olması. Bu, sosyal medya algoritmaları gibi üçüncü taraf gelişmelerden etkilenmediği anlamına gelir. Sıfırdan inanılmaz e-postalar yazmak zaman alabilir – özellikle daha önce hiç e-posta kampanyası yazmadıysanız. Bunun yerine, bazı etkili e-posta pazarlama şablonlarıyla başlayabilirsiniz. E-posta pazarlaması için bazı ipuçları aşağıdaki gibidir:

  • Alışveriş sepetlerini terk eden tüketicilere bir takip e-postası gönderin.
  • Yeni üyelere bir hoş geldin e-postası gönderin.
  • Yeni ürünleri tanıtın.
  • İndirimleri, teklifleri ve eşantiyonları paylaşın.
  • İnceleme isteyin ve geri bildirim toplayın.
  • Satışları tekrarlamak için etkin olmayan abonelerle yeniden etkileşim kurun.