Diziüstü bilgisayar ve bir çok email

Müşterilerinize Göndermeniz Gereken 5 Satın Alma Sonrası E-postası

E-ticarette  satışlar kadar satış sonrası müşteri ile iletişim ve kendini hatırlatma da önemlidir. Müşteriyi e-postalarla hem sıkmayacak hem de sitenize tekrar gelmesini sağlamak için belirli aralıklarla ve müşterinizin ilgisini çekeceğine inandığınız postaları göndermelisiniz. Satın alma sonra gönderebileceğiniz 5 e-posta örneğine bakarak siz de kendi müşteri kitlenize göre içerikler belirleyebilirsiniz.

E-posta 1: Sipariş onayı

İşlemlerini tamamladıktan hemen sonra müşteriler, her şeyin sorunsuz bir şekilde yapıldığından emin olmak için doğrudan gelen kutularına gidecektir. Onlara gönül rahatlığı sağlamak ve size ulaşan insan sayısını azaltmak için otomatik olarak bir sipariş onayı e-postası gönderdiğinizden emin olun.

  •  Onay e-postası şablonunuza aşağıdaki ayrıntıları eklediğinizden emin olun:
  • Sipariş numarası
  • Satın alma zamanı
  • Satın alınanların açıklamaları (Ürün resimleriyle birlikte)
  • Ayrıntılı döküm, ödenen toplam tutar ve vergi dahil fatura özeti
  • Nakliye detayları
  • Tahmini teslimat zamanı
  • Teslim edileceği adres

E-posta 2: Satın almanız için teşekkür ederiz

Müşteriniz siparişini aldıktan sonra, satın aldıkları için teşekkür eden bir e-posta göndermeniz hoş bir izlenim bırakır. Müşterinize yalnızca meçhul bir web sitesinden alışveriş yapmadıklarını, markanızın arkasında deneyimlerini önemseyen insanlar olduğunu da gösterir. Bu e-postayı kurarken, ilk kez alışveriş yapan ve tekrarlayan müşterileri bölümlere ayırmak iyi bir fikirdir. Birinin ilk satın alımıysa, onlara teşekkür etmenin yanı sıra sadakat veya ödül programınızdan da bahsetmek isteyebilirsiniz. Bu, tüm önemli ikinci satın alma işlemini teşvik etmenin harika bir yoludur.

E-posta 3: Ürün inceleme isteği

Müşteriniz satın alma işlemini aldıktan sonra deneyimlerinin nasıl gittiğini görmek için onlarla görüşmek iyi bir fikirdir. Dürüst bir inceleme isteyerek, ürününüz veya satış deneyiminizle ilgili sorunları belirleyebilirsiniz. Küçük bir sorunla karşılaşan birçok müşteri sessiz kalacaktır. Çoğu zaman size ulaşmak için uğraşmazlar. Ancak, aktif olarak iletişime geçerek ve herhangi bir sorunu çözerek, müşteriniz uzun vadede hiçbir şey yapmamış olduğunuzdan çok daha sadık hale gelecektir. Ayrıca gelecekteki müşterilerin aynı sorunları yaşamasını önlemeye yardımcı olur.

E-posta 4: Ürün önerileri

Ürün tavsiyesi e-postaları iki şekilde olabilir: makine öğreniminden kişiselleştirilmiş öneriler veya satın alınan orijinal ürüne dayalı otomatik çapraz satış. Kişiselleştirilmiş önerilerle, e-posta uygulamanız (ürün önerilerini destekliyorsa) ürünleri sizin için otomatik olarak seçecektir. Ürünleri eklemek için e-postada nerede olacağına karar vermeniz yeterlidir. Alternatif olarak, müşterinizin satın aldığı ürüne göre ne önereceğinizi manuel olarak seçtiğiniz kendi çapraz satış e-posta akışlarınızı oluşturmayı seçebilirsiniz.

E-posta 5: Yenileme hatırlatıcısı

Sattığınız ürünlerin ömrü genellikle birkaç yıldan kısaysa, müşterilere başka bir sipariş vermelerini hatırlatmak için bir e-posta oluşturmalısınız. Örneğin, genellikle bir ay süren paketlerde evcil hayvan maması satıyorsanız, birisinin bir paketi satın almasından bir ay sonra, tükenip tükenmediğini soran bir e-posta gönderebilirsiniz. Tabii ki, bu e-postayı gönderebileceğiniz ürün çeşidi yalnızca evcil hayvan maması değildir. Ofis malzemeleri, sanat ve el sanatları, makyaj, temizlik malzemeleri, takviyeler, bebek maması ve ilaçlar gibi örnekler vardır ve çoğaltılabilirler.