Instagram Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?

  1. Sponsor olun

Sponsorlu gönderiler veya hikayeler oluşturmak, Instagram kullanıcılarının hesaplarından para kazanmalarının birincil yoludur. Örneğin, profiliniz yürüyüşlerde köpeğinizin resimlerine odaklanıyorsa, bir dış mekan malzemeleri şirketi, ürününün resimde yer aldığı bir fotoğraf paylaşmanız için size ödeme yapmak isteyebilir.

 

  1. İşletmenizi tanıtın

Instagram’ı para kazanmak için kullanmanın başka yolları da var. İşletmenizi büyütmek için bir işletme hesabı oluşturabilirsiniz. Örneğin, el sanatlarınızı sattığınız bir Etsy mağazanız veya reklam geliri sağlayan bir yemek blogunuz varsa, profesyonel görünümlü bir Instagram hesabı promosyon desteği sağlayabilir.

Profilinizde Etsy hesabınıza veya web sitenize bağlantı verebilir veya daha fazla insanı ona yönlendirmek için biyografi bölümünüzde belirli bir ürünü vurgulayabilirsiniz. Hesabınız Instagram Alışveriş özellikleri için onaylandıysa, ürünlerinizi doğrudan tanıtmak için ürünleri etiketleyebilirsiniz.

Satmaya çalıştığınız ürünlerin veya tanıtımını yaptığınız projelerin iyi aydınlatılmış fotoğraflarını çekin ve onları bulunabilir hale getirin. Kendi hashtag’inizi oluşturun ve rakiplerinizin hangilerini kullandığını kontrol edin. Ayrıca müşterilerinizi, ürünlerinizle birlikte resim göndermeye ve sizi etiketlemeye teşvik edin.

 

  1. Kullanmadığınız eşyaları satın

Belki tanıtımını yapacak bir işiniz yok ama genellikle eski kıyafetlerinizi ve aksesuarlarınızı bazı web sitelerinde satıyorsunuz. Instagram, alıcı havuzunuzu artırabilir.

Giysilerinizi ve diğer şeyleri çekici bir şekilde sunun, fotoğraflayın ve başlıkta mümkün olduğunca fazla ayrıntıya yer verin. Her bir öğenin markası, boyutu ve durumu not edilmesi gereken şeylerdir. Özellikle bir ürün satmak istiyorsanız, Instagram biyografinizde ona bağlantı verin.

PayBull sayesinde, bir web siteniz olmadan da sosyal medya üzerinden satış yapmanız mümkün. PayBull’un “link ile ödeme alma” hizmeti ile, yapmanız gereken tek şey, panel üzerinden satmak istediğiniz ürünlerin bilgilerini girerek link oluşturmak. Daha sonra oluşturduğunuz linki hızlı ve güvenli bir şekilde müşterilerinizle paylaşarak anında ödeme almaya başlayabilirsiniz.

  1. Canlı yayınlar aracılığıyla rozetler kazanın

Instagram’ın canlı yayın özelliği ile gerçek zamanlı videolar paylaştığınızda doğrudan hedef kitlenizden para kazanabilirsiniz. Siz yeteneklerinizi, ürünlerinizi vb. sergiledikçe, izleyiciler destek göstermek için rozetler satın alabilir.

Haberi önceden duyurmak için yayınlar veya hikayeler aracılığıyla yaklaşan canlı yayın oturumlarınızı tanıtabilirsiniz. Ardından, etkileşimi ve rozetleri artırmak için soru-cevap özelliğini kullanmayı deneyebilirsiniz.

 

  1. Videolarınızdan reklamlarla para kazanın

Ödeme almanın başka bir yolu da, markaların videolarınız sırasında reklam yayınlamasına izin vermektir. Bunun için içerik oluşturucu hesap ayarlarınıza gidin ve yayın içi video reklamlar için para kazanma seçeneğini etkinleştirin. Ardından, videolarınızı her zamanki gibi yayınlayın.

Kazandığınız miktar, videonuzun özet akışında kaç kez görüntülendiğine bağlıdır. Ancak videolarınız gereksinimleri karşılamıyorsa ödeme alamazsınız. Örneğin videoların para kazanabilmesi için en az 2 dakika uzunluğunda olması gerekir. Instagram, 2 ila 4 dakika uzunluğunda video hedeflemeyi önerir.