Instagram E-Ticaret Başarısı için 6 Basit İpucu

Instagram E-Ticaret Başarısı için 6 Basit İpucu

Her e-ticaret mağazası sahibi için en büyük soru şudur: Nasıl görünürüm? Çevrimiçi pazarda görünürlük her şeydir. Belirli bir konuma sahip fiziksel bir mağazanın aksine, e-Ticaret mağazanız birbirine çok benzeyen binlerce başka mağazayla çevrilidir.

Geniş çevrimiçi pazarda şu an tekseniz bile bir dakika sonra müşterilerinize aynı hizmetleri sunan farklı bir mağaza var oluyor. Bu nedenle, nihai hedefiniz mümkün olduğunca fazla görünürlük kazanmaktır. Bir müşterinin ekranında ne kadar çok açılırsanız, onları mağazanıza girmeye ikna etme olasılığınız o kadar artar.

  1.  Tutarlı Bir Marka İmajı Oluşturun

Pek çok insan için tutarlılık, güvenmekle eş anlamlıdır. İşletmenizi temsil eden yüksek kaliteli görseller ve marka bilinci oluşturmak sizin için yararlı olacaktır. Bunun için uygun bir renk düzenine ve tutarlı görsellere ihtiyacınız var. Alıcıları çevrimiçi işlem yapmaya teşvik etmek için “Yayınımızı satın alın” gibi bir CTA ekleyin. Ne yayınlayacağınız konusunda fikir edinmek için ise rakiplerinizin sayfalarına göz atabilirsiniz.

  1. Güzel ve İlham Verici Gönderiler Oluşturun

Diğer sosyal medya biçimlerinin aksine Instagram, yalnızca görsellerin kullanımına odaklanır. Bu size akılda kalıcı gönderiler için metin ve resim ekleme fırsatı verir. Bu görselleri Instagram hesap satışlarını artırmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca, müşterilerinizin online alışveriş deneyimini iyileştirebilirler.

  1.  Erişiminizi En Üst Düzeye Çıkarmak ve Markanızı Yaymak için Hashtag’leri Kullanın

Gönderiler oluştururken, işletmenizle yankı uyandıran benzersiz bir hashtag kullanın. Bu, daha kolay bir alışveriş deneyimi sağlar ve ürünlerinizin Instagram kullanıcıları için görünürlüğünü artırır. Popüler bir hashtag kullanmak, çevrimiçi gönderilerinizi daha erişilebilir hale getirebilir. Ürünleriniz, uygulama aramalarında zirveye bile çıkabilir.

  1.  Hesabınızı Takip Etmek ve Büyütmek İçin Bir Uygulama Kullanın

Instagram gönderilerinizi otomatik hale getirebilmek ve sitenizin nasıl çalıştığını analiz edebilmek oldukça faydalıdır. Bu bilgileri toplamanıza yardımcı olacak birkaç araç satın alabilirsiniz. Çevrimiçi olarak kullanılabilecek kapsamlı bir uygulama ile birden fazla Instagram sitesine erişmeniz sağlanır ve mesajlaşmaları yönetebilirsiniz. Sayfalarınızı izlemek ve ürünlerinize yönelik içerik planlamak için bir uygulama edinin.

  1. Instagram Influencerları ile Çalışın

Instagram influencerları, işletmenize çeşitli şekillerde yardımcı olabilir. Avantajlardan bazıları şunlardır:

  • Takipçi sayınızı artırmak
  • Satışa dönüşen gönderiler oluşturma
  • Markanızın prestijini güçlendirmek
  • Marka bilinirliğini artırmak

Bir influencer seçmeden önce, araştırmanızı iyice yapmalısınız. Takipçilerini ve etkileşim oranlarını kontrol etmek ilk önceliğiniz olmalıdır.

  1. Ödeme kanalınızı doğru seçin

Diğer alışveriş platformlarına göre Instagram satışlarında ödeme aşaması çoğu müşteri için sorun oluşturabiliyor. Ne kadar online alışveriş yapmayı seven müşteri olsa da kredi kartını vermek istemeyenlerin sayısı da bir o kadar çoktur. Bu sebeple ödemelerinizi eğer varsa Instagram’dan yönlendirdiğiniz web sitenize güven verdiği için bir Sanal POS ekleyerek, web siteniz yok ise Link ile Ödeme Alma aracını kullanarak karşı tarafından kredi kartı bilgilerini girmeden alışveriş yapmasını sağlayabilirsiniz.