E-Ticarete Başlarken: Satışlarınızı Artırmanın Yolları

Müşterilerinize Göndermeniz Gereken 5 Satın Alma Sonrası E-postası

Günümüz iş ortamında küçük işletme sahiplerinin ayakta kalabilmeleri için sadece e-ticaret stratejilerini geliştirmeleri değil, aynı zamanda bunların iyi bir şekilde uygulanmasını sağlamaları gerekmektedir. İş alanınız ne olursa olsun, e-ticaret işinizi ayakta tutmak ve gelir akışlarını sürdürmek işiniz için hayati önem taşımaktadır.

Bu günlerde, özellikle yeni bir iş girişiminde, işletmenizin uzun ömürlü olmasını sağlamanın tek yolu e-ticarettir. İşletmeler artık konum veya coğrafi sınırlarla sınırlı değil, daha çok sizin yaratıcılığınız, yeni stratejiler ve teknolojileri benimseme konusundaki istekliliğinizle sınırlıdır. İşte küçük işletmeler için başarıya katkıda bulunabilecek birkaç e-ticaret ipucunu sizler için paylaşıyoruz.

  1. Müşterileriniz Üzerinde İlk Etkiyi Bırakın

Müşteriler, e-ticaret mağazanız hakkında anında bir izlenim oluşturur. Sitenizi beğenip beğenmediklerine karar vermeleri yalnızca 50 milisaniye sürer. Dolayısıyla bu oldukça önemlidir, çünkü ilk izlenimi yaratmak için yalnızca bir şansınız vardır. Sadık müşteriler edinmek için e-ticaret şirketleri mümkün olduğunca yenilikçi olmalıdır. Kullanıcı deneyimini iyileştirmenin ilk adımı, mümkün olan en büyük site tasarımına yatırım yapmaktır.

  1. Müşteri Odaklı Olun

Müşteri veya kullanıcı deneyimi domino etkisi yaratır. İyi yapıldığında marka bilinirliğini, çevrimiçi trafiği büyük ölçüde artırabilir ve sadık müşterileri elde tutmanıza yardımcı olabilir. Çevrimiçi işletmelerin en büyük dezavantajlarından biri, insanların satın alma kararı vermeden önce ürünleri görmelerine, dokunmalarına, koklamalarına ve hissetmelerine izin verememesidir. Bu zorluğu çözmek için yapabileceğiniz pek bir şey olmasa da en azından diğer iş alanlarında bu eksikliği giderebilirsiniz.

  1. Mobilde Kullanılabilir Olun

E-ticaret mağazanızı mobil kullanıcıları göz önünde bulundurarak oluşturmuyorsanız, birkaç yıl içinde ilgisiz kalma riskiniz vardır. Günümüzde çoğu müşteri mobilde ve sizin de mobilde yerinizi almanız gereklidir. Bu nedenle sitenizin ve temalarınızın mobil uyumlu olduğundan emin olun.

  1. Sosyal Medyayı Pazarlama Stratejinizin Bir Parçası Yapın

Sosyal medyanın gücünü hemen hemen her işletme bilir. Hedeflenen binlerce müşteriyle bir dakika içinde bağlantı kurabilen tek mecradır. Facebook, Instagram gibi birçok sosyal medya platformu her işletmenin merkezi haline geliyor. Aynı zamanda müşteriler arasında güven de geliştirir. İnsanlar markanızı ve hizmetinizi sosyal medya platformunda aramayı severler ve bulamazlarsa markanın güvenilirliğinden şüphe ederler. Sadece bu değil, bir sosyal medya varlığına sahip olmak, müşteriler arasında marka farkındalığı oluşturmanıza da yardımcı olur.

  1. SEO’yu Takip Edin

Web sitenizdeki bilgilendirici bloglar potansiyel müşterileri çekecektir. Tam bu noktada Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) göz ardı edilmemelidir. İçeriğinizin arama motorlarında indekslendiğinden emin olun. Tüketicilerin %90’ı ilk sayfa sonuçlarının ötesine geçmediği için SEO taktikleri işletmeler için hayati hale gelmeye başladı.

Arama trafiğinizi artırmak için birkaç SEO ipucu:

  • İnsanların aradığı anahtar kelimelere ulaşmak için başlığınızı, URL’nizi ve açıklamanızı optimize ederek yüksek değerli içerik sağlayın ve güncel tutun.
  • Web sitenizin yüklenme süresini azaltın.
  • Google yazarlığından yararlanın.
  1. Canlı Sohbetten Yararlanın

Satın alma deneyimindeki en önemli iyileştirmelerden biri, web sitenize canlı sohbet seçeneği eklemektir. Kullanıcılarınız, bir makine yerine insanlarla iletişim kurdukları izlenimine sahip olmalıdır. Canlı sohbet, web sitenizi daha insancıl hale getirmenin en iyi yoludur. Tüm sorularına cevap verebilecek bir mağaza görevlisi ile kullanıcıya gerçek bir mağazada olduğu izlenimi verir.

  1. CTA’lardan Yararlanın

Harekete Geçirici Mesaj (CTA) düğmelerinin önemi asla göz ardı edilemez. Dönüşüm oranlarını artırır ve sitenin kullanılabilirliğini iyileştirir. Etkili olması için, CTA düğmeleri web sitenizde açıkça görünür ve çekici olmalıdır. Düğme boyutunu, kontrast renklerini ve yerleşimi iyi düşünmelisiniz.

  1. Kullanıcılara Bilgilerinin Güvende Olduğunu Gösterin

E-ticaret siteniz, tüketicilerin kişisel bilgilerini ve verilerini koruyan bir mekanizmaya sahip olana kadar tamamlanmış sayılmaz. Ayrıca müşterilerinize sitenizin güvenilir ve gerekli gizlilik korumalarıyla donatılmış olduğuna dair güvence vermelisiniz. Aşağıdaki adımları atmak müşterilerinizin rahatlamasına yardımcı olabilir:

  • Güvenli bir platform seçme
  • SSL sertifikası kullanımı
  • Tüm siparişlerinizin takibi
  • Güçlü şifreler istemek